Czy ktoś ma konto na czeskim Aukro?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sterngre
    Classic
    • 2010
    • 38

Zamieszczone przez Ficu
    Alonzo_, i po co te nerwy?
    Spokojnie, za stan techniczny samochodu jestem pewny
    Skoro Ci to lata, to po ch.. się wypowiadasz w temacie? (przekleństwo adekwatne do wypowiedzi wyżej.. :roll: )
    Się zapytałeś to Ci napisałem - widze jako pierwszy sensownie co trzeba ( np z umowami)> także dzięki za słowa podzięki.
    Napisać trzeba było od razu, że nie chcesz rejestrować tylko ze pytasz co trzeba zrobić żeby w US było spoko i tyle a nie my sie produkujemy a Ty i tak masz to gdzieś i piszesz że nie masz 100 czy 200 na rejestrację. Napisałbyś, ze nie masz kasy i odłożysz tą rejestrację na za miesiąc/dwa jak sianko będzie ( też kiedyś byłem młody i zawsze mi kasy brakowało - normalka) a nie tu widać dalej z tego co piszesz, że konsekwentnie chcesz żeby Ci napisać że "nie rejestruj bo po co, że nie warto i że dobrze kombinujesz"..... To ja pisze że takie kombinowanie IHMO jest bez sensu.

PEACE, Twoje zdrowie i rób z papierami co chcesz
    Pozdro
  • gieu
    Rider
    • 2009
    • 607
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Chcę kupić kilka rzeczy na czeskim aukro, ale niestety nie udaje się przez allegro, bo 'sprzedawca nie zgadza się na wysyłkę za granicę'.

Czy ktoś ma konto na czeskim aukro i mógłby pomóc?
    Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• karolw2
      Drive
      • 2010
      • 49

Ale aukro = allegro i można się zalogować bez problemu na czeskiego odpowiednika nikiem i hasłem allegrowym. Chyba że ktoś w czechach mieszka i będzie jechał do pl , ale to i tak kupa kłopotu.

Komentarz

• Biszczu
        RS
        • 2011
        • 5567

gieu, jeżeli jesteś zarejestrowany na allegro to na podstawie tego samego nicku i hasła możesz zalogować się na czeskim aukro :wink:

Nie trzeba się rejestrować na tych serwisach zagranicznych, bo też można się na nich logować za pomocą nicku i hasła z allegro:
        Białoruś
        Bułgaria
        Kazachstan
        Rosja
        Słowacja
        Ukraina
        Węgry
        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• kytutr
          Rider
          • 2011
          • 327

To prawda, że login na polskim Allegro działa też na czeskim Aukro, ale nie można brać udziału w aukcjach, w których sprzedający nie zgadza się na wysyłkę przedmiotu za granicę. I tego nie da się obejść.

Jakby co, to ja mam login na aukro.cz :-)
          korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• krzynol
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 10957
            • Superb II combi (3T5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

kytutr, a czy Ty mógłbyś kupować w czeskich sklepach moto i podsyłać do Polski?
            ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
            ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
            poprzednie modele:
            ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
            ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
            O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• kytutr
              Rider
              • 2011
              • 327

Zamieszczone przez krzynol
              kytutr, a czy Ty mógłbyś kupować w czeskich sklepach moto i podsyłać do Polski?
              Od czasu do czasu tak robię dla ludzi z OCP, ale niedługo zaczynam z powrotem pracować, więc nie gwarantuję, że będę zawsze miał na to czas.

Komentarz

• gieu
                Rider
                • 2009
                • 607
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez kytutr
                To prawda, że login na polskim Allegro działa też na czeskim Aukro, ale nie można brać udziału w aukcjach, w których sprzedający nie zgadza się na wysyłkę przedmiotu za granicę. I tego nie da się obejść.

Jakby co, to ja mam login na aukro.cz :-)
                Dokładnie tak! Też myślałem, że konto na allegro wystarczy. Czekałem do końca aukcji, klik, chcę licytować i zonk ... 'nie możesz licytować, bo sprzedawca nie zgadza się na wysyłkę za granicę'. :-(

Kytutr w przyszłym tygodniu na 100% odezwę się na priv i dam Ci znać co mnie interesuje. Jak będziesz mógł pomóc to będę wdzięczny.
                Btw. Czy Ty po czesku gawarisz? Nie mogę się dogadać z jednym Czechem ;-)

Komentarz

• kytutr
                  Rider
                  • 2011
                  • 327

Gieu, daj znać jak wygląda akcja. Jak będę miał czas (a w przyszłym tygodniu jeszcze nie pracuję), to chętnie pomogę.

A po dwóch latach w Pradze wstyd by mi było, gdybym po czesku nie mówił :-)

Komentarz

• andrzej111
                    L&K
                    • 2010
                    • 1391

Jeśli mowa o czeskich sklepach to mają sporo fajnych gratów razem z numerkami a więc można zamówić w PL
                    Np. znaczek TSI z zielonym I

No i fotek więcej niż w katalogu
                    Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• Biszczu
                      RS
                      • 2011
                      • 5567

Zamieszczone przez gieu
                      'nie możesz licytować, bo sprzedawca nie zgadza się na wysyłkę za granicę'. :-(
                      ja zawsze piszę do sprzedającego i widząc ilość komentarzy zawsze się zgadza na wysyłkę
                      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• gieu
                        Rider
                        • 2009
                        • 607
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Biszczu
                        Zamieszczone przez gieu
                        'nie możesz licytować, bo sprzedawca nie zgadza się na wysyłkę za granicę'. :-(
                        ja zawsze piszę do sprzedającego i widząc ilość komentarzy zawsze się zgadza na wysyłkę
                        Ja też tak zrobiłem, ale problem w tym, że jak tylko napisałem do gościa to wystawił aukcję ponownie z opcją wysyłki zagranicznej, ale cenę za przedmiot podniósł dwukrotnie ;-)
                        Teraz czekam i mam nadzieję, że wróci do starej ceny jak go oleję ...

[ Dodano: Pon 09 Kwi, 12 22:49 ]
                        Kytutr dzieki za pomoc. Klikam Ci 'pomogl' :-)

Komentarz

Pracuję...